Scania kevätkiertue 2108

VR:n lähiliikennealue laajenee 19.6. Riihimäeltä Tampereelle. Samalla lähijunien lippujen hinnat laskivat uudella alueella keskimäärin 20 prosenttia kaukojuniin verrattuna jo 14.6. alkaen. Uudistuneet lähiliikenteen kausi- ja sarjaliput tulevat myyntiin VR Lähijunat -mobiilisovellukseen sekä verkkokauppaan.

Maanantaista lähtien Helsingin ja Tampereen välillä kulkee R-juna, Helsingin ja Lahden välillä Z-juna ja Riihimäen ja Lahden välillä täysin uusi G-juna. Lippua ei voi ostaa enää junasta, vaan se tulee olla hankittuna ennen matkan alkua, niin VR:n kuin HSL:n lähiliikennealueilla.

Lähiliikenteen aikatauluihin ei tule suuria muutoksia tässä yhteydessä. R-junaan tulee lauantaille lisävuoro, joka lähtee Riihimäeltä kohti Tamperetta kello 20.41. Vastaavasti Tampereelta Helsinkiin kello 19:37 lähtevä juna muuttuu vaihdottomaksi. Illan viimeinen junavuoro Riihimäeltä Tampereen suuntaan sen sijaan aikaistuu tunnilla. Lisäksi ruuhka-aikoina Helsingin ja Riihimäen välillä kulkeva D-juna alkaa pysähtyä 19.6. alkaen Tikkurilassa.