Saksan suurkaupungit ovat shokissa diesel-henkilöautojen NOx- ja hiukkaspäästöistä. Kaupunki toisen jälkeen kieltää diesel-henkilöautoilta tulon keskusta-alueille. Saksan Postin "Streetscooter"-seikkailu kasvaa samalla kohti suursarjatuotantoa.

Saksan Posti aloitti runsas vuosi sitten omaleimaisen Streetscooter sähkö-pakettiauton valmistuksen kaupunkikeskustojen pakettijakeluun. Auto tuo mieleen vanhan 2CV-Citroenin pakettiauton. 2000 auton alkusarja on äkkiä kasvanut nyt ilmoitettuun 10 000 auton vuosituotantoon Aachenin kaupungissa Bombardierin vanhoissa tiloissa.

Kysynnän lisääntyessä Saksan Posti ilmoitti, että se voisi valmistaa Streetscooteria ulkopuolisillekin, jos kiinnostusta löytyy. Nyt menee 10 000 auton tuotannosta joka kolmas ulkopuoliselle yritykselle, jopa vientiin. Hollannissakin nähdään Streetscooteria jakelutehtävissä.

Streetscooteria on kolmessa muodossa: lyhyellä ja pitkällä umpikaapilla sekä avolavalla. Samalla Saksan Posti on paljastanut, että suunnitteilla on myös Streetscooterin pohjalle tehty sähkö-henkilöauto.