DB Schenker rakentaa uuden terminaalin Poriin. Yli neljän miljoonan euron investoinnilla rakennetaan noin 2800 neliömetriä lämmintä terminaali- ja toimistotilaa sekä 1000 neliömetrin lämmittämätön halli. DB Schenker muuttaa uusiin tiloihin Rahtitielle helmikuussa 2018.

Porin terminaali tulee olemaan neljänneksen aiempaa suurempi. Uusi terminaali parantaa DB Schenkerin toimintaedellytyksiä Porissa ja laajemmin koko Satakunnassa. Rakentamisessa huomioidaan ekologiset tekijät ja käytetään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja.

Aiempien kiinteistöinvestointien tapaan myös Poriin rakennetaan geoenergiaa hyödyntävä lämmitys- ja viilennysjärjestelmä. Lisäksi sähköntuotannossa käytetään aurinkoenergiaa, jota täydennetään vesivoimalla. Näin terminaalista saadaan täysin hiilineutraali. Hiilijalanjälkeä pienennetään myös moderneilla rakenneratkaisuilla kuten led-valaistuksella, oviautomatiikalla ja vedenkulutusta vähentämällä.

DB Schenker työllistää Porissa noin 20 omaa työntekijää ja Satakunnassa yhteensä lähes 70 henkilöä. Kuljetusmääriltään Pori on kymmenen suurimman terminaalin joukossa.

Porin terminaali-investointi jatkaa DB Schenkerin voimakasta investointitahtia Suomessa. Kuluvalla vuosikymmenellä on investoitu noin 100 miljoonaa euroa varasto- ja terminaalitiloihin Nurmijärvellä, Lappeenrannassa ja Vaasassa. Näiden lisäksi Vantaalle rakennettiin Suomen pääkonttori ja pääterminaali. Kaiken kaikkiaan DB Schenkerillä on Suomessa yli 40 kiinteistöä. Kiinteistöinvestointien lisäksi DB Schenkerillä on parhaillaan käynnissä noin 20 miljoonan euron kalustoinvestoinnit.