Teboil

Iveco esitteli uuden kevyen maastokuorma-auton Stralis X-WAY:n ennakkoon Madridin tuotantolaitoksellaan World Class Manufacturing -palkinnon Kultamitaliseremonian yhteydessä. Stralis X-WAY:n 8x4-alustaisen Super Loader (SL) -version omamassa on vain 9 tonnia ja moottoreita löytyy kolmella eri tilavuudella (9, 11 ja 13 litraa). Hi-SCR -moottoriteknologia ilman EGR-järjestelmää tai pakkoregenerointia vähentää päästöjä. Siten se soveltuu erityisen hyvin ammatillisiin ja rakennuslogistisiin tehtäviin, jotka suoritetaan usein kaupunkiympäristöissä, joissa EGR-järjestelmiä on rajoitettu suurempien nokipäästöjen takia. Polttoaineen kulutusta vähentävät myös HI-CRUISE ja SMART -apulaitteet.

Ajoneuvoa valmistaa Ivecon Madridin tehdas ja se on saatavilla Iveco-myyjiltä kautta Euroopan syyskuusta 2017 alkaen. Kansainvälinen julkinen lanseeraus tapahtuu Solutrans-näyttelyssä 21. - 25. marraskuuta Lyonin Eurexpossa.

Stralis X-WAY:n modulaarinen ja tehtäväorientoitunut suunnittelu tarjoaa joustavuutta monen eri sovelluksen tarkkoihin vaatimuksiin mukautumisessa. Se tarjoaa valikoiman puoliperävaunuveturi- ja kuorma-autoalustaversioita; eri akseleita, jousituksia, varusteluvaihtoehtoja, moottoreita ja voimansiirtojärjestelmiä; hydrostaattisen Hi-Traction-voimansiirron; laajan valikoiman moottorien ja vaihdelaatikoiden PTO voimanulosottojärjestelmiä; sekä tyyppihyväksynnät maantie- ja maastoajoon.

Stralis X-WAY tarjoaa eri hyttivaihtoehtoja: AD (Active Day) lyhyen ohjaamon matalalla katolla, AT (Active Time) makuuohjaamon matalalla tai keskikorkealla katolla, ja AS (Active Space) makuuohjaamon, joka suunniteltiin kuljettajan ympärille New Stralis XP:n pitkänmatkan kuljetuksiin.

- Stralis X-WAY avaa uusia uria tehtävissä, joissa on hyvin tarkat vaatimukset. Maantieajoon ja kevyeen maastoliikkuvuuteen suunniteltu uusi X-WAY yhdistää legendaarisen Trakker-alustan lujuuden New Stralis -kuorma-auton polttoaineensäästö- ja turvallisuusominaisuuksiin. Se tarjoaa kaikki edistyneimpien pitkänmatkan tiekuljetuskuorma-autojemme kuten uusimman XP:n suorituskyky- ja mukavuushyödyt yhdistettynä kovimman maastoajoneuvomme kestävyyteen. X-WAY:n avulla asiakkaamme voivat kulkea helposti ja luottavaisesti sen 'viimeisen kilometrin' työmaiden epätasaisissa ja joskus vaikeissa olosuhteissa toimituksia tehdessään, Ivecon tuotemerkkijohtaja Pierre Lahutte sanoi.

KuljetusNET avattu

Uusi uutisportaali, Kuljetusnet.fi on avattu! Auto, Tekniikka ja Kuljetus -lehden ja Ajolinjan yhdessä toimittamasta portaalista löydät tuoreimmat ja mielenkiintoisimmat logistiikkaan ja liikenteeseen liittyvät uutiset kätevästi samalta sivustolta.