Scania kevätkiertue 2108

Iveco esitteli uuden kevyen maastokuorma-auton Stralis X-WAY:n ennakkoon Madridin tuotantolaitoksellaan World Class Manufacturing -palkinnon Kultamitaliseremonian yhteydessä. Stralis X-WAY:n 8x4-alustaisen Super Loader (SL) -version omamassa on vain 9 tonnia ja moottoreita löytyy kolmella eri tilavuudella (9, 11 ja 13 litraa). Hi-SCR -moottoriteknologia ilman EGR-järjestelmää tai pakkoregenerointia vähentää päästöjä. Siten se soveltuu erityisen hyvin ammatillisiin ja rakennuslogistisiin tehtäviin, jotka suoritetaan usein kaupunkiympäristöissä, joissa EGR-järjestelmiä on rajoitettu suurempien nokipäästöjen takia. Polttoaineen kulutusta vähentävät myös HI-CRUISE ja SMART -apulaitteet.

Ajoneuvoa valmistaa Ivecon Madridin tehdas ja se on saatavilla Iveco-myyjiltä kautta Euroopan syyskuusta 2017 alkaen. Kansainvälinen julkinen lanseeraus tapahtuu Solutrans-näyttelyssä 21. - 25. marraskuuta Lyonin Eurexpossa.

Stralis X-WAY:n modulaarinen ja tehtäväorientoitunut suunnittelu tarjoaa joustavuutta monen eri sovelluksen tarkkoihin vaatimuksiin mukautumisessa. Se tarjoaa valikoiman puoliperävaunuveturi- ja kuorma-autoalustaversioita; eri akseleita, jousituksia, varusteluvaihtoehtoja, moottoreita ja voimansiirtojärjestelmiä; hydrostaattisen Hi-Traction-voimansiirron; laajan valikoiman moottorien ja vaihdelaatikoiden PTO voimanulosottojärjestelmiä; sekä tyyppihyväksynnät maantie- ja maastoajoon.

Stralis X-WAY tarjoaa eri hyttivaihtoehtoja: AD (Active Day) lyhyen ohjaamon matalalla katolla, AT (Active Time) makuuohjaamon matalalla tai keskikorkealla katolla, ja AS (Active Space) makuuohjaamon, joka suunniteltiin kuljettajan ympärille New Stralis XP:n pitkänmatkan kuljetuksiin.

- Stralis X-WAY avaa uusia uria tehtävissä, joissa on hyvin tarkat vaatimukset. Maantieajoon ja kevyeen maastoliikkuvuuteen suunniteltu uusi X-WAY yhdistää legendaarisen Trakker-alustan lujuuden New Stralis -kuorma-auton polttoaineensäästö- ja turvallisuusominaisuuksiin. Se tarjoaa kaikki edistyneimpien pitkänmatkan tiekuljetuskuorma-autojemme kuten uusimman XP:n suorituskyky- ja mukavuushyödyt yhdistettynä kovimman maastoajoneuvomme kestävyyteen. X-WAY:n avulla asiakkaamme voivat kulkea helposti ja luottavaisesti sen 'viimeisen kilometrin' työmaiden epätasaisissa ja joskus vaikeissa olosuhteissa toimituksia tehdessään, Ivecon tuotemerkkijohtaja Pierre Lahutte sanoi.