Ikea on korvannut kuljetuksissa käytettävät puulavat lähes kokonaan pahvisilla lavoilla. Ikean mukaan uusi innovaatio on pienentänyt konsernin tavarakuljetuksen hiilijalanjälkeä lähes 30 prosentilla. Pahvilavat ovat puulavoja kevyempiä, ja kun myös metalliset tukikehikot on korvattu pahvisuojuksilla, vähenee kuljetusrekan paino keskimäärin 2 000 kilolla.

Kesällä 2017 Ikea aloittaa Suomen ensimmäiset lähipiste- ja kotiinkuljetukset, joissa kalusteiden suojana käytetyt puulavat, metallikehikot ja muovikelmut on korvattu lähes kokonaan pahvilla. Pahvin lisäksi pakkauksissa on muovipannat, joilla pahviset suojat suljetaan. Ikea on 2000-luvun alusta lähtien ryhtynyt korvaamaan puulavoja pahvisilla lavoilla. Nyt pahvilavat ovat käytössä jo 85 prosentissa kuljetuksista.

Ikea-konsernin tasolla kuljetuksista koituvat hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet 75 000 tonnia vuodessa. Suurin yksittäinen syy päästöjen pienentymiseen on se, että puu- ja metallirakenteiden käytön loputtua niiden palautuskuljetuksiakaan ei enää tarvita: 10 000 rekallista palautuskuljetuksia jää nyt vuosittain ajamatta. Esimerkiksi Saksan keskusvarastosta Suomeen vuosittain ajettua 100 rekallista puulavoja sekä 50 rekallista rautakehikoita ei enää jouduta lähettämään matkaan.