Teboil

Euroopan autonvalmistajien etujärjestö ACEA on tarkastanut vuoden 2017 ensirekisteröintiennusteitaan ylöspäin 1 prosentista 1,5–2 prosenttiin. Vuoden 2008 talouskriisin jälkeen seurasi autoteollisuudessa kuusi vuotta laskua, mutta trendi uusien autojen myynnissä on kääntynyt positiiviseksi. Viime vuonna myynti kasvoi 6,8 prosenttia, myytyjen autojen määrän ollen 14,6 miljoonaa, mikä on paras tulos yhdeksään vuoteen.

- Huolimatta positiivisesta trendistä, epävarmuus kuitenkin varjostaa alaa tulevina vuosina. Tämän takia toivomme EU:lta jatkoa toimissa puolustaa teollisuutemme kilpailukykyä ja varmistaa reilu pääsy maailmanmarkkinoille, ACEA:n pääsihteeri Erik Jonnaert toteaa.

ACEA:n mukaan 12,5 miljoonaa eurooppalaista työskentelee suoraan tai epäsuorasti autoteollisuudessa, mikä tekee siitä 5,7 prosenttia EU:n työpaikoista. Ajoneuvojen tuotanto EU:ssa kasvoi vuonna 2016 19,2 miljoonaan yksikköön.

KuljetusNET avattu

Uusi uutisportaali, Kuljetusnet.fi on avattu! Auto, Tekniikka ja Kuljetus -lehden ja Ajolinjan yhdessä toimittamasta portaalista löydät tuoreimmat ja mielenkiintoisimmat logistiikkaan ja liikenteeseen liittyvät uutiset kätevästi samalta sivustolta.