TIP-Trailer services

Puhelinpysäköinnin palveluja tarjoava EasyPark selvitti eri merkeillä autoilevien kuskien kokemuksia ja mielipiteitä sekä pysäköinnistä että autoilusta yleensä. Reilu neljännes kaikista autoilijoista kertoo rikkovansa pysäköintitilanteissa lakia tietoisesti ajatellen, että ei kuitenkaan jää kiinni.

Miehiä kiinnijäämisen testaaminen kiehtoo erityisesti. Heistä joka kolmas kertoo kokeilevansa onneaan laittoman pysäköinnin suhteen. Naiset käyttäytyvät hieman paremmin, mutta ei täysin puhtoisesti hekään. Joka viides nainen sanoo, että on tietoisesti parkkeerannut lainvastaisesti. Ikäluokista 40–49-vuotiaat harrastavat laitonta pysäköintiä eniten. Heistä 38 prosenttia tunnustaa laittoman pysäköinnin käytön.

Eri automerkkien välillä on eroja laittoman pysäköinnin kohdalla. Paalupaikan ottaa BMW-kuljettajat, joista 41 prosenttia kertoo toimivansa lainvastaisesti. Kakkossija kuuluu Skoda-kuskeille 34 prosentilla, ja pronssi menee Mercedes Benz -autoilijoille 29 prosentilla. Heti Mersun kannoilla tulevat Volkswagen- ja Toyota-kuskit, joista 28 prosenttia parkkeeraa tietoisesti lainvastaisesti.

Parkkisakkojen ykkönen BMW ja liikennerikkomusten Mercedes Benz

Vastaajilta kysyttiin kuinka paljon he ovat saaneet pysäköintivirhemaksuja tai sakkoja eri liikennerikkomuksista. Parkkisakkojen kappalemäärissä ykkösenä on BMW, kakkosena Toyota, kolmantena tasavertaisesti Skoda ja Audi. Kuljettajan iällä näyttää olevan merkitystä parkkisakkojen määrään. Eniten sakkoja tulee 30–39-vuotiaille, joista neljännes kertoo saaneensa vähintään yhden pysäköintivirhemaksun kuluneen vuoden aikana. Vähiten sakkoja saavat yli 60-vuotiaat, joista vain alle joka kymmenes.

Liikennerikkomuksista (esim. punaisia päin ajaminen, puhelimen käyttö ajaessa, turvavyön käyttämättömyys, liikennemerkkien noudattamatta jättäminen) eniten sakkoja on kirjoitettu Mercedes Benz -autoilijoille, joista lähes neljännes on saanut viranomaisen maksulapun. Seuraavaksi korkeimmalle sakkopallille nousee BMW ja kolmantena tulevat Skoda-kuskit. Vähiten liikennerikkomussakkoja saavat Volvolla, Nissanilla ja Fordilla ajavat.