- Koen että valtio edeltäneiden 6-7 kuukauden aikana on vainonnut saksalaisia kuljettajia rotuerotteluun verrattavalla tavalla, asianajaja Patrick Lundevall-Unger syyttää. Hän puolustaa saksalaista kuljettajaa, jota syytetään törkeästä ajo- ja lepoaikarikkomuksesta.

Kuljettaja istui pidätyksen jälkeen 30 tuntia kuorma-autossaan odottamassa poliisin jatkotoimia. Poliisi puolustautuu miehistöpulalla. Kello 01.30, keskellä yötä, poliisi ilmestyi paikalle. Kuljettajalle annettiin kuulustelupöytäkirja allekirjoitettavaksi. Kuljettaja on nyt ilmoittanut panneensa rastin väärään kohtaan norjankielisessä pöytäkirjassa, jonka mukaan hän myöntää syyllisyytensä.

- Menettely on sietämätön norjaa taitamattomien kuljettajien kohdalla. Viittaan kahteen muuhun vastaavaan tapaukseen, jossa saksalaiset kuljettajat pantiin vankilaan ja sen jälkeen karkoitettiin maasta. Kaksi poliisia saattaa 10 vuoden maahantulokieltoon tuomitun kuljettajan kuin pahempaaakin rikollista lentokoneeseen, Lundevall-Ungar toteaa.