MAN - Vaihtoautot

Uniikki joukkorahoitusprojekti tähtää alkuperäisen Volkswagenin kunnostamiseen. Kyseessä on nykyään ainut laatuaan oleva, juutalaisen Josef Ganzin suunnittelema ja vuoden 1933 Berlin motor show:ssa itsellensä Adolf Hitlerille esitelty auto.

Viiden vuoden päästä tästä Hitler esitteli Volkswageninsa Saksan kansalle ja Josef Ganz pyyhittiin historian sivuilta. 

Projektin on laittanut alulle Paul Schilperoord Alankomaista. Hän on kirjoittanut kirjan The Extraordinary Life of Josef Ganz – The Jewish Engineer Behind Hitler’s Volkswagen. Yhdessä Lorenz Schmid:in, sveitsiläisen, joka on sukua Ganzille, he onnistuivat saamaan talteen ainoan jäljellä olevan rullaavan Standard Superior type I:n.

Tämä yksilö selviytyi, koska sitä pidettiin ajossa Itä-Saksassa kymmeniä vuosia, mutta sen koria on muokattu suurelta osin käyttäen Trabantin osia. Aikomus on restauroida alkuperäinen puinen kori ammattientisöijien apua käyttäen. Auto on tarkoitus esitellä Louwman museossa Alankomaissa vuonna 2018.

Auton rakenne ja mittasuhteet olivat hyvin samanlaiset kuin myöhemmän Volkswagenin.

Myös Josef Ganzin suunnittelema tapa mainostaa ja myydä autoa hyvin edulliseen hintaan oli vastaavanlainen, mikä myöhemmin takasi Hitlerin Volkswagenin menestyksen. Ikävä kyllä Ganz lähes salamurhattiin tästä palkkioksi.

Joukkorahoitusprojekti on käynnissä osoitteessa www.indiegogo.com