MAN - Vaihtoautot

Seattlelainen startup Zunum on saanut rahoituksen Boeingilta ja JetBluelta hybridi-sähkölentokoneiden tutkimiseen ja kehitykseen. Suunnitellut koneet pystyisivät lennättämään 10-50 matkustajaa yli 1000km matkan. Zunum Aero suunnittelee että ensimmäinen lentokone olisi toiminnassa 2020 alussa.

Zunumin mukaan heidän lentokoneensa voisivat elävöittää jopa 5000 nyt vähällä käytöllä olevaa lentokenttää Yhdysvalloissa. Suunnitelma olisi myös laskea toimintakuluja niin paljon, että lentolippujen hinnat laskisivat 40- 80 prosenttia. Myös jonotusajat ja ovelta-ovelle ajat pienenisivät, koska matkustajamassat jakautuisivat useammille lentokentille.

Hybridi-sähkö koneet olisivat 75 prosenttia hiljaisempia ja niistä koituisi 80 prosenttia vähemmän päästöjä. Akkuteknologioiden parantuessa Zunum uskoo voivansa valmistaa lentokoneita, joista ei koituisi ollenkaan kasvihuonekaasupäästöjä.

Koneiden nopeudet tulisivat olemaan samalla tasolla tai hieman nopeampia kuin potkuriturbiinikoneiden. Nopeudet voisivat niinikään kasvaa kunhan akkuteknologia kehittyy.