MAN - Vaihtoautot

Kaikissa Arkea-konsernin dieselkäyttöisissä ajoneuvoissa ja työkoneissa käytetään jatkossa 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettua Nesteen MY uusiutuvaa dieseliä. Suurin osa Arkean kiinteistöhoidon ja Arkea Kunnossapidon huoltoautoista, traktoreista ja työkoneista on dieselkäyttöisiä. Uudella polttoainevalinnalla saadaan siis aikaan merkittävä etu ympäristön kannalta.

Neste MY uusiutuvan dieselin kulutus on sama kuin tavallisen dieselpolttoaineen, mutta sen avulla voidaan saavuttaa jopa 90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt perinteiseen fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna. Polttoaine on valmistettu jätteistä ja tähteistä, ja se on luokiteltu vetykäsitellyksi kasviöljyksi (HVO). Neste MY palaa puhtaammin jolloin myös lähipäästöt pienenevät fossiiliseen vaihtoehtoon verrattuna.

– Haluamme aidosti pienentää ympäristöjalanjälkeämme ja se tarkoittaa kestäviä konkreettisia tekoja ja valintoja. Uusi teknologia ja innovaatiot onneksi luovat mahdollisuuksia tähän. Meillä on paljon ajoneuvoja ja koneita, joten päästöjäkin syntyy. Tällä uudistuksella n. 80 % käyttämästämme polttoaineesta on täysin uusiutuvaa, kertoo palvelujohtaja Sanna Lehtinen.

– Viime vuonna Neste MY auttoi vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä peräti 6,7 miljoonalla tonnilla, mikä ylittää reilusti Suomen koko henkilöautoliikenteen vuosittaiset päästöt, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen johtaja Sam Holmberg.