MAN - Vaihtoautot

Rautateiden tavaraliikenteen kuljetusmäärät kääntyivät viime vuonna jälleen kasvuun pudottuaan vuonna 2015 selvästi. Myös rautateiden henkilöliikenteen matkamäärät kasvoivat. Lähiliikenteessä kasvua oli noin kymmenen prosenttia.

Viime vuonna rautateiden tavaraliikenteessä kuljetettiin 36,2 miljoonaa tonnia tavaraa, mikä on noin kahdeksan prosenttia edellisvuotta enemmän. Kasvua oli sekä kotimaan että kansainvälisissä kuljetuksissa. Kuljetusten keskipituus kasvoi.

Rautateiden henkilöliikenteen matkamäärät kasvoivat, kun kesällä 2015 avattu Kehärata oli käytössä ensimmäisen kokonaisen vuoden. Rautateiden lähiliikenteessä tehtiin noin 70,1 miljoonaa matkaa, jossa on noin kymmenen prosentin kasvu edellisvuoteen. Kaukoliikenteessä tehtiin noin 12 miljoonaa matkaa.

Tilastointitavan muutoksen vuoksi kaukoliikenteen luku ei ole vertailukelpoinen aikaisempien vuosien matkamäärän kanssa. Kaukoliikenteen matkamäärissä näkyy LVM:n ostoliikenteen leikkaukset. Kaikkiaan rautateillä tehtiin noin 82,1 miljoonaa matkaa.