MAN - Vaihtoautot

Ulkomaan meriliikenteen vienti- ja tuontikuljetukset lisääntyivät vuonna 2016. Vientikuljetuksissa kasvua oli 8,3 prosenttia ja tuonnissa 4,5 prosenttia. Myös ulkomaan meriliikenteen matkustajaliikenteen matkustajamäärät lisääntyivät.

Ulkomaan meriliikenteessä kuljetettiin tavaraa vuonna 2016 yhteensä 94,9 miljoonaa tonnia. Vientiä oli 48,4 miljoonaa tonnia. Tuonnin osuus kuljetuksista oli 46,5 miljoonaa tonnia.

Viennissä lisääntyivät erityisesti malmien, öljytuotteiden, sellun, sahatavaran ja kemian teollisuuden tuotteiden kuljetukset. Viennissä vähentyivät raakamineraalien ja lannoitteiden kuljetukset. Tuonnissa lisääntyivät raakaöljyn, kivihiilen ja metallien kuljetukset, mutta malmien, raakamineraalien ja kemian teollisuustuotteiden kuljetukset vastaavasti vähentyivät vuoteen 2015 verrattuna.

Suomen satamiin saapui vuonna 2016 yhteensä runsaat 30 500 alusta, joka on 0,7 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Suomalaisten alusten osuus säilyi lähes ennallaan, niitä oli yhteensä noin 10 200.