MAN - Vaihtoautot

Bosch lupaa polttoaineenkulutuksen laskua uudella aktiivisella kaasupolkimellaan. Aktiivisen kaasupolkimen värähtely kertoo kuljettajalle kun hänen kaasujalkansa muuttuu liian raskaaksi taloudellisen ajamisen näkökulmasta. Kuljettajaa avustavaan järjestelmään yhdistettynä kaasupoljin voi myös antaa kuljettajalle haptisen varoitussignaalin, jos auto esimerkiksi lähestyy vaarallista mutkaa liian suurella nopeudella.

Kaasujalan käyttö vaikuttaa osaltaan polttoaineenkulutukseen ja Boschin mukaan polkimen antaman aktiivisen palautteen ansiosta kuljettajat voivat vähentää polttoaineen kulutusta peräti seitsemällä prosentilla. Vaihteistoon yhdistettynä aktiivinen kaasupoljin antaa fyysisen viitteen oikeasta vaihteen vaihtamishetkestä.

Hybrideissä järjestelmä antaa ennakkovaroituksen myös juuri ennen kun ajoneuvo siirtyy sähkövoiman käytöstä polttomoottorin käyttöön, jolloin kuljettajat voivat keventää kaasujalkaansa.

Boschin kaasupoljin voidaan liittää myös auton navigointijärjestelmään. Näin kuljettajaa voidaan varoittaa, jos hän esimerkiksi lähestyy tiukkaa mutkaa liian suurella nopeudella. Kaasupoljin voidaan kytkeä myös nopeusrajoitukset tunnistavaan kameraan. Mikäli kuljettaja ylittää nopeusrajoituksen, kaasupoljin varoittaa häntä tärinällä tai vastapaineella.