MAN - Vaihtoautot

Gasum Oy ja Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy ovat tänään allekirjoittaneet kauppasopimuksen Taaleritehtaan Biotehdas I Ky-pääomarahaston omistaman Biotehdas-ketjun myymisestä Gasum Oy:lle. Valtakunnallinen Biotehdas-ketju on Suomen biokaasualan markkinajohtaja ja siihen kuuluvat tuotannossa olevat biokaasulaitokset Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella sekä kesällä 2016 valmistuva laitos Riihimäellä. Kauppasopimus on allekirjoitettu tänään ja kaupan oletetaan toteutuvan 29.2.2016.

”Tämä kauppa on Gasumille merkittävä askel biokaasuliiketoiminnan ja -markkinan kehityksessä, sillä Biotehdas on ollut suomalainen suunnannäyttäjä kiertotalouteen perustuvissa ympäristöratkaisuissa”, Gasum Oy:n toimitusjohtaja Johanna Lamminen toteaa tiedotteessa.

Taaleritehdas perusti Biotehdas-pääomarahaston vuonna 2012 tavoitteenaan rakentaa Suomeen ensimmäinen valtakunnallinen biokaasulaitosten verkosto. Rahaston sijoittajina ovat noin 200 suomalaista sijoittajaa.

”Olemme rakentaneet asiakkaidemme kanssa suomalaisella pääomalla koko maan kattavan biokaasulaitosten ketjun, jolla parannetaan sekä suomalaista jätehuoltoa että ympäristöä. Lisäksi olemme luoneet uusia työpaikkoja sekä voittoa sijoittajille. Nyt Biotehdas on valmis siirrettäväksi Gasumille, joka on sopivin taho jatkamaan Suomen biokaasumarkkinoiden kehittämistä”, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:n sijoitusjohtaja Tero Luoma kertoo tiedotteessa.