MAN - Vaihtoautot

Arkistokuva: Kuala Lumpurin lentoasema

Kuala Lumpur: Malesian ilmailuviranomaiset ovat olleet viime aikoina otsikoissa kadonneen lento MH370 mysteerin johdosta. Nyt viranomaisilla on käsissään täysin päinvastainen ongelma: kolme lunastamatonta Boeing 747 konetta makaa maan tärkeimmällä lentokentällä.

Kuala Lumpurin kansainvälisen lentokentän (KLIA) operaattori on sijoittanut oudon mainoksen paikalliseen The Star -sanomalehteen, jossa se etsii omistajia kolmelle kentälle hylätylle 747-200F jumbojetille. Lentoasema pyrkii keräämään koneiden omistajilta kulut pysäköinnistä sekä muista maksuista.

Malesian lentokentän pääjohtaja Zainol Mohd Isa:n mukaan yhtiö on yrittänyt tavoittaa lentokoneiden viimeisiin tunnettuja omistajia. Julkisuuteen asiasta kerrotaan vain että omistajat ovat kansainvälisiä.

En tiedä, miksi he eivät reagoi. Tähän voi olla monia syitä. Joskus se voi olla, että heillä ei ole rahaa jatkaa toimintaansa, Zainol sanoo.

Ellei lentokoneista kertyneitä maksuja ole suoritettu 21. joulukuuta mennessä lentokoneet huutokaupataan tai myydään romutettavaksi saatavien kuittaamiseksi.

Ilmoituksessa olevien lentokoneiden "rekisterinumerot” ovat: TF-ARM, TF-ARN, ja TF-ARH. Zainolin mukaan kaksi koneista on matkustajakoneita ja yksi on rahtikone.

Lentokoneiden hylkääminen ei ole ainutlaatuista Malesiassa. Aikaisemmin Kuala Lumpurin lentokentälle on hylätty useita pienempiä lentokoneita.
Yksi koneista on sittemmin muutettu ravintolaksi Kuala Lumpurin lähistölle.