MAN - Vaihtoautot

Hyötyajoneuvojen monimerkkikorjaamotoimintaa harjoittava Raskone uudisti Vantaan Pakkalassa sijaitsevan korjaamonsa. Tämän kuukauden alussa avattu Raskone Airport on ensimmäinen uuden palvelukonseptin mukainen korjaamo.

Airportin palveluvalikoimasta löytyvät normaalit huolto- ja korjauspalvelut raskaalle ja kevylle kalustolle sekä päällirakenteille.

Lisäksi tarjolle on tuotu joukko uusia erikoispalveluita kuten esimerkiksi raskaan kaluston pesupalvelut, katsastus- ja ravintolapalvelut sekä kuorma-auto- ja perävaunumyynti.

Airportiin on keskittynyt osaamista etenkin Volvo-kuorma-autojen sekä erilaisten kuorma-autojen päällirakenteiden sekä jätepakkaajien kunnossapidossa. Merkkiedustuksina ovat tällä hetkellä MAN-, Sisu-, Ford- ja Wabco-merkit. Käynnissä on lisäksi haku valtuutetuksi VW-hyötyajoneuvohuolloksi. Päällirakenne- ja perävaunupuolelta edustettuina ovat Norba, NTM, Schmitz, Krone ja Närkö.

Nykyaikaiset toimitilat

Korjaamon kokonaispinta-ala on yhteensä 6 700 neliömetriä. Lattianeliöistä 5 600 m2 on ajoneuvokorjaamon käytössä, loput tilat ovat Raskoneen trailerpalvelujen käytössä. Korjauspaikkoja on kaikkiaan 39 kappaletta. Lisäksi päällirakenteiden korjaamiseen on kaksi erillistä korjauspaikkaa, joiden yhteydessä on myös raskaan kaluston maalaamo.

Henkilökunta koostuu 60 eri alan ammattilaisesta.

Uusia palveluvaihtoehtoja

Raskone Airportin avaamisen yhteydessä Vantaalle avataan 24 tuntia vuorokaudessa palveleva Raskone Yölinja -huoltopalvelu. Yölinja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden huollattaa kalustoaan yö-aikaan.

Toinen Raskone Airportin uusista palveluista on Raskone Ohituskaista.

Kiireellisille korjaustöille varattu “kuuma linja” on räätälöity poikkeustapauksia varten: tilanteisiin, jolloin ajoneuvo on saatava keinolla millä hyvänsä mahdollisimman nopeasti takaisin tien päälle. Ohituskaistan työstä veloitettava tuntihinta on tavallista tuntihintaa korkeampi.

Kun asiakas päättää Ohituskaistan käytöstä, pyritään ajoneuvo saattamaan takaisin tielle korkeintaan 24 tunnin kuluessa. Mikäli aikatavoitteessa ei syystä tai toisesta onnistuta, asiakas saa 20 % alennuksen laskun loppusummasta. Palvelu on toistaiseksi tarjolla vain Raskone Airportissa.

Uudistetut huoltosopimukset

Raskone alkaa tarjota maaliskuusta 2015 alkaen valtakunnallisesti kiinteähintaisia, kestoltaan kehden vuoden mittaisia huoltosopimuksia hyötyajoneuvoille.

Ensimmäinen Raskone Huoltosopimus on Volvo-hyötyajoneuvoille räätälöity tuote. Raskone Huoltosopimus on mahdollista saada ajoneuvon ikään katsomatta. Raskoneen asiantuntijat hinnoittelevat ajoneuvon huoltosopimuksen ajoneuvon mallin ja asiakkaan ajosuoritteen mukaisesti.

Huoltosopimustarjontaa on tarkoitus laajentaa myös muihin merkkeihin.